Kompiuterinės leidybos pradmenų modulio paskirtis – susipažinti su kompiuterinės leidybos technologijos pradmenimis, padėti įvertinti savo polinkius, mokymosi galias ir apsispręsti dėl tolesnio informacinių technologijų mokymosi.

Kompiuterinės leidybos pradmenų modulio tikslas –susipažinti su kompiuterinės leidybos principais ir pagrindinėmis sąvokomis, leidinių rengimo etapais, maketavimo pradmenimis, gilintis į kompiuterinės leidybos technologiją; praktiškai įvertinti skaitmeninių įtaisų naudą.

Kompiuterinės leidybos pradmenų modulis apima šias sritis: Kompiuterinės leidybos paskirtis, jos svarba žinių visuomenės gyvenime; Teksto pateikimas, redagavimas leidiniuose; Grafinė informacija leidinyje; Fotografavimas skaitmeniniu aparatu ir skaitmeninių nuotraukų redagavimas; Skenavimas; Leidinio maketas.

Kiekvienas mokinys, baigdamas  modulį, parengia spausdintą leidinį arba kitus kompiuterinės leidybos produktus, pasirinkta arba mokytojo pasiūlyta tema, pristato savo darbą, geba paaiškinti jų kūrimo technologiją.